воскресенье, 10 февраля 2013 г.

створити сайт для школи

Створення сайтв закладами освтиНайпростший шлях - це створення набору веб-сторнок засобами мови HTML. Але створен таким чином сайти важко поновлювати, вони не можуть мстити нтерактивн елементи. Створення пристойного сайта вимага достатньо високо квалфкац веб-дизайнера та певних знань з програмування. Бльш сучасна технологя - використання  систем управлння вмстом (контентом) (англ. Content management system, CMS). Розробка власно системи, чи навть адаптаця одн з вльно поширюваних CMS - ще складнша задача, що вимага фахових знань з програмування та адмнстрування мережних додаткв. Для спрощення створення офцйних сайтв (¶нтернет-представництв) установ загально середньо освти област в лаборатор нформацйних та комункацйних технологй створено функцональну модульну СMS "Web Likt". При створенн системи частково використано програмн модул, що поширюються за вдкритою лцензю GNU (Open Source). Система ма панель управлння з авторизованим доступом та набр шаблонв. Засобами панел управлння можливо реалзувати вс операц з контентом (створення, редагування, форматування, завантаження файлв з графчними об'ктами, вдео, аудо) та повне редагування шаблонв, що дозволя створити сайт будь-яко складност та рвнв вкладення категорй  повнстю змнювати дизайн сайта. Наберемо адресу сайта, наприклад сайта школи 1 м.Калинвки  Побачимо:  Це -  зразок, оформлений на основ одного з шаблонв, що додан до CMS.Дал можна переглядати матерали сайта, використовуючи навгацю. Це, власне, звичайний режим користування сайтом, доступний усм вдвдувачам. Робота з панеллю управлння сайтомПанель  управлння сайтом  (власне, CMS) дозволя:·        створювати сторнки сайта в режим екранного редагування («маш те, що бачиш»), або в режим редагування коду сторнки в формат HTML;·        редагувати ранше створен сторнки та роздли сайта;·        створювати нов категор (роздли) сайта та пдроздли в створених роздлах;·        редагувати меню сайта;·        обирати шаблон сайта з набору вже готових шаблонв;·        редагувати наявн шаблони та файли стилв сайта. Тим самим можна повнстю мняти структуру, зовншнй вигляд та дизайн сайта.Для переходу до панел управлння сайтом наберемо в адреснй стрчц браузера URL (у нашому випадку ). Ми потрапимо на сторнку  авторизованого входу.   Увага! Логн та пароль вам повдомлять, у подальшому ви зможете його змнити. Не повдомляйте ц дан стороннм особам! Зловмисники можуть повнстю знищити ваш сайт або використати його для неправомрних дй!Якщо логн  пароль введен коректно, ви потрапите на початкову сторнку панел керування сайтом.   Псля завершення змн необхдно натиснути Вийти У роздл Початок можна створювати та вилучати категор (пдроздли сайта)  сторнки, редагувати снуюч категор та сторнки, завантажувати при цьому графчн об'кти, редагувати меню. Також можна вносити змни в обраний шаблон сайта та файл каскадних стилв, тобто повнстю змнити змст  зовншнй вигляд сайта. Наприклад, ми мамо бажання додати до сайту роздл (категорю) «Наш учител».Послдовнсть дй.:  

1. Створення сайтв закладами освти

Введено в пробну експлуатацю систему переврки знань. Зараз йде процес напрвнення системи тестами.

В системи "Готумося до урокв ( та "Переврка знань" ( ) внесено змни

В рамках загальних зборв Нацонально Академ Педагогчних Наук Украни вдбувся методологчний семнар "¶нформацйно-комункацйн технолог навчання: стратег розвитку  досвд упровадження" 

В журнал "Комп'ютер в школ  см'" 2 за 2011 р. вийшла стаття Ю.Пасхова "Ресурс органзац дистанцйного навчання в загальноосвтнх навчальних закладах"

Поширено для широкого використання в закладах освти 3 частину методичних рекомендацй з розбудови локально мереж. використання одного ¶нтернет-пдключення для доступу всз ПК закладу до ¶нтернету, фльтрац небажаного контенту та "справедливого" використання каналу.  

29 травня методична комся МОНМолодьспорту прийняла ршення про надання статусу експериментального майданчика всеукранського рвня лаборатор нформацйних та комункацйних технологй фзико-математично гмназ 17  м. Внниц. Тема експерименту - "Створення нформацйно-освтнього середовища та впровадження елементв дистанцйно освти" 

Лабораторя нформайних та комункацйних технологй ФМГ17 м. Внниц

Комментариев нет:

Отправить комментарий